Wie zijn we

Olivier Vanoppen

Industrie Apotheker met erkenning als Qualified Person (QP)

Managing Partner – Founder

Olivier heeft een ruime ervaring als Qualified Person en QA manager binnen verschillende farmaceutische bedrijven. Met twintig jaar ervaring in de operationele omgeving, is Olivier specialist betreffende het opzetten en uitwerken van nieuwe processen voor zowel klinische als commeriële geneesmiddelen.

Kenmerkend is zijn pragmatische aanpak op maat van de organisatie en rekening houdend met de noden en mogelijkheden van de organisatie.

Binnen Farma Consulting & Partners is Olivier verantwoordelijke voor het uitzetten van de strategie, aanwerven van nieuw talent, en het uitwerken van de processen rond market release.

Inge Keunen

Master in de Biomedische Wetenschappen met financiële expertise

Managing Partner Founder

Na haar studies kwam Inge terecht in de financiële wereld waar ze zich verder specialiseerde in het geven van financieel en fiscaal advies. Nadien heeft Inge zich toegelegd op een postgraduaat Bedrijfskunde aan de KU Leuven. Verder heeft Inge aan de Antwerp Management School een Master Class HRM gedaan om zich verder te specialiseren.

Binnen Farma Consulting & Partners neemt Inge de kerntaak van Managing Partner op waarbij ze omwille van haar achtergrond het financieel & HR beheer voor haar rekening neemt. Verder is Inge mede verantwoordelijk voor het aanwerven van nieuw talent, het uitzetten van de strategie en algemeen beleid binnen Farma Consulting & Partners.

Deel uitmaken van ons team?

Jouw naam en foto tussen onze andere professionals?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.

  Thomas Eerdekens

  Industrie Apotheker met erkenning als Qualified Person (QP)

  Partner

  Thomas heeft ervaring binnen verschillende productieprocessen, omgevingen en bedrijfsstructuren. Kenmerkend is zijn hands-on mentaliteit, in combinatie met zijn vermogen om structuur te brengen in complexe situaties. Hij is gespecialiseerd in het opzetten & verbeteren van kwaliteitsprocessen binnen verschillende regelgevende kaders (o.a. klinische geneesmiddelen, commerciële geneesmiddelen, API, ISO 13485:2016 en ISO9001:2015). Daarnaast heeft hij ook een ruime ervaring opgebouwd in algemene QA functies, waardoor hij ook de rol van QP kan opnemen.

  Binnen Farma Consulting & Partners, is Thomas verantwoordelijk voor de ondersteuning van onze klanten binnen kwaliteitsmanagement, QA en QP services. Hij treedt op als SME bij implementaties van QMS systemen en optimalisaties van bestaande processen.

  Jan Buyle

  Industrie Apotheker met erkenning als Qualified Person (QP)

  Jan heeft een brede technische achtergrond opgebouwd als Operational Excellence Deployment Lead binnen zowel de commerciële aseptische productie, als de kwaliteitscontrole van vaccins, parentale en oftalmologische producten. Hij heeft een uitgebreide ervaring met het uitvoeren van complexe Six Sigma en LEAN projecten en met het uitrollen van Operational Excellence culturen.

  Binnen Farma Consulting & Partners, is Jan verantwoordelijk voor de ondersteuning van onze klanten binnen het projectwerk. Hij treedt op als SME rond LEAN en Six Sigma projecten en statistiek.

  Jonas van Dingenen

  Master in de geneesmiddelen ontwikkeling met een PhD

  Jonas heeft een uitgebreide expertise opgebouwd als release engineer binnen commerciële aseptische productie (o.a. parenterals, oftalmologische producten en vaccins). Daarnaast heeft hij ook ervaring met klachtenbehandeling, project opvolging en productvrijgave.

  Binnen Farma Consulting & Partners, is hij verantwoordelijk voor de ondersteuning van onze klanten met zijn QA expertise. Hij treedt hierbij op als SME binnen aseptische productie.

  Lars Pinxten

  Master in de Biochemie

  Lars heeft een ruime ervaring binnen QA, validatie activiteiten en kwaliteitssystemen. Hij heeft veel ervaring opgedaan bij zowel kleine KMO als grote farma en medical devices bedrijven.

  Binnen Farma Consulting & Partners is Lars verder verantwoordelijk voor het inhoudelijk ondersteunen van projecten binnen het ruime QA domein. Aangezien zijn sterke achtergrond in QA en QC activiteiten kan Lars ondersteuning bieden aan klanten binnen projectmanagement.

  Tom Van Gompel

  Master in de Chemie

  Tom heeft ervaring in een diversiteit aan validatie activiteiten, in het bijzonder equipment validatie, proces validatie en computerized system validatie binnen de farmaceutische industrie. Hij is gespecialiseerd in het uitwerken van validatie approaches conform de laatste guidelines en van toepassing zijnde regelgeving.

  Hiernaast heeft Tom ook een sterke achtergrond in QA en QC activiteiten, en kan u dus ook inhoudelijk ondersteunen in het uitwerken/optimaliseren/digitaliseren van uw kwaliteit-processen.

  Binnen Farma Consulting & Partners is Tom verantwoordelijk voor de ondersteuning van onze klanten bij validatie projecten van diverse type, schaal en complexiteit.

  Clara Huyghe

  Industrie Apotheker met erkenning als Qualified Person (QP)

  Clara heeft ervaring binnen de farmaceutische sector ondersteuning binnen de takken van validatie, QA en als QP. Door te werken voor verschillende CMO’s – elk met een breder waaier aan klanten en processen – heeft ze een uitgebreide kennis opgebouwd in kwaliteitssystemen, processen en regelgevingen met betrekking tot geneesmiddelen, medical devices, cosmetica en voedingsmiddelen. Dankzij deze ervaring is Clara ook een expert in het voorbereiden, begeleiden en opvolgen van kwaliteitsaudits. Hiernaast heeft ze een gezonde interesse in de validatie en opstart van nutsvoorzieningen zoals gezuiverd water, luchtzuivering en perslucht.

  Binnen Farma Consulting & Partners, is Clara verantwoordelijk voor de ondersteuning van onze klanten binnen kwaliteitsmanagement, QA en QP services. Ze treedt op als SME bij implementaties van QMS systemen en optimalisaties van bestaande processen.

  Lien Secretin

  Industrie Apotheker met erkenning als Qualified Person (QP)

  Lien heeft een master in de geneesmiddelenontwikkeling, aangevuld met een QP titel.

  Ze heeft reeds ervaring opgebouwd binnen de QA afdeling van een analytisch (contract) labo, gespecialiseerd in methodeontwikkeling en -validatie. Daarnaast heeft ze ervaring met distributie en vrijgave van clinical supplies (IMP), additional labeling activiteiten en use date extensions.

  Binnen Farma Consulting & Partners, is Lien verantwoordelijk voor de ondersteuning van onze klanten met haar QA/ QP expertise.

  Julie Deckers

  Master in de Industriële Wetenschappen

  Julie heeft ruime ervaring opgedaan als projectcoördinator in serialisatieprojecten en als procesingenieur in API-productie met focus op zowel chemische als poederproductie. Ze is ervaren in het optimaliseren van bestaande processen en het implementeren van nieuwe processen in verschillende productie- en QA-afdelingen.
  In haar functies toont Julie een resultaatgerichte en hands-on aanpak.

  Binnen Farma Consulting & Partners, is Julie verantwoordelijk voor de ondersteuning van onze klanten binnen projectmanagement, QA en QC domeinen.

  Dorien Vanvoorden

  Master in de Biomedische wetenschappen

  Dorien heeft reeds ervaring opgedaan als QA assistent en is hierna doorgegroeid naar hoofd van QC en interim QA manager. Tijdens deze functies heeft Dorien relevante ervaring opgedaan over het onderhoud van een kwaliteitssysteem.

  Binnen Farma Consulting & Partners, is Dorien verantwoordelijk voor de ondersteuning van onze klanten binnen QA en QC domeinen en kan Dorien ondersteuning bieden voor uw kwaliteitsprocessen.

  Sofie Pellens

  Master in de Biomedische Wetenschappen

  Sofie heeft haar master Biomedische Wetenschappen op zak en is binnen Farma Consulting & Partners verantwoordelijk voor de ondersteuning van onze klanten met haar opgebouwde expertise.

  Sofie is op de hoogte van de ISO 13485:2016 richtlijn en begeleidt onze klanten bij de opzet van een efficiënt kwaliteitssysteem dat voldoet aan alle nodige eisen. Daarnaast heeft ze ook de nodige ervaring bij het uitwerken van processen, documenteren & coördineren van de implementatie van elektronische batch records.

  Liesa Tack

  Industrie Apotheker met erkenning als Qualified Person (QP)

  Liesa heeft ervaring binnen verschillende departementen in de life sciences industrie, waaronder R&D, Operations en QA en dit zowel binnen veterinaire als humane doeleinden. Ze startte haar carrière binnen een kleine start-up, die via een overname uitgroeide tot een grote multinational. Ze is leergierig en past zich snel aan aan nieuwe uitdagingen binnen een dynamische sector.

  Binnen Farma Consulting & Partners, is Liesa verantwoordelijk voor de ondersteuning van onze klanten binnen kwaliteitsmanagement, QA en QP services. Ze treedt op als SME bij implementaties van QMS systemen in opstartende sites, alsook bij implementatie van elektronische batch record systemen.

  Sam Beckers

  Industrie Apotheker

  Sam heeft een master in de Geneesmiddelenontwikkeling en combineert momenteel zijn opdrachten als consultant met de master-na-master Industriële Farmacie. Hij heeft reeds ervaring opgebouwd binnen de QA-afdeling van een CMO en is momenteel actief als Quality Management Specialist en deputy RP.

  Binnen Farma Consulting & Partners, is Sam verantwoordelijk voor de brede ondersteuning van onze klanten binnen QA.

  Abdul-Ghaffãr Guiry

  Bachelor in de Biotechnologie

  Abbie heeft na zijn studies ervaring opgebouwd binnen Quality Control, opvolging en optimalisatie van productieprocessen en ontwikkeling van innovatieve eindproducten vanuit bijproducten binnen de voedingsindustrie.

  Binnen Farma Consulting & Partners is Abdul aan de slag met projecten binnen het QA domein en treedt hij op als QA officer voor Farma als Medical device bedrijven.

  Pieter Stas

  Master in de Industriële Wetenschappen ICT – Electronics

  Pieter heeft een academische achtergrond in IT, en heeft doorheen de jaren verschillende QA en CSV posities bekleed via consultancy, fixed price projecten en als interne medewerker. Hoewel hij zijn eerste QA ervaring opdeed tijdens een project voor de Europese Commissie, ging zijn interesse al snel uit naar Life Sciences en zo werkt hij sinds 2011 binnen grote farma spelers als CSV consultant, en als Quality Officer & Manager bij een CRO, IVD Authorized Representative en een IT Medtech KMO.

  Pieter vergaarde kennis en certificaties over oa ITIL, CISA, Gamp 5, GxP, GCP en ISO 9001:2015, ISO 13485:2016/MDR, ISO 14971:2019 en GDPR en helpt met die bagage graag klanten bij Farma Consulting & Partners. Binnen Farma Consulting & Partners ondersteunt Pieter graag klanten met Computerized System Validation, Audits & Assessments en implementatie projecten van QMS en IT systemen.

  Joran Smout

  Industrie Apotheker met erkenning als Qualified Person (QP)

  Joran is industrie apotheker van opleiding en heeft reeds ervaring opgebouwd als QA Manager en QP bij een CMO, gespecialiseerd in humane en veterinaire oral solids. Daarbij heeft hij een brede ervaring opgebouwd binnen operationele kwaliteit, interne en externe audits, leverancierskwalificatie, alsook proces- en reinigingsvalidatie. Door het begeleiden van meerdere audits en inspecties heeft Joran een brede kennis van de GMP-richtlijnen. Bij Farma Consulting heeft Joran QA ervaring in zowel geneesmiddelen als API-synthese voor commerciële en klinische toepassing. Hij heeft een natuurlijke aanleg voor het optimaliseren van QA-processen.

  Binnen Farma Consulting & Partners is Joran verantwoordelijk voor de ondersteuning van onze klanten bij QA en release projecten.

  Fréderique Michiels

  Master in de Biomedische Wetenschappen

  Fréderique heeft ervaring op het gebied van Quality Assurance (controle van batch records, afhandeling van afwijkingen en validatie. Ze heeft ervaring opgebouwd binnen grote farma multinationals en heeft praktische ervaring met meerdere life sciences software pakketten (oa. Phoenix, Trackwise, Veeva Vault, Event Viewer, Trend Reporting Tool, LIMS…).

  Binnen Farma Consulting & Partners werkt Fréderique momenteel als MES engineer. Ze kan echter ook klanten van dienst zijn met haar QA kennis.

  Laïs Gryffroy

  Industrie Apotheker met erkenning als Qualified Person (QP)

  Laïs heeft een achtergrond in de farmaceutische industrie binnen Quality Assurance en als QP. Ze heeft gewerkt als Responsible Person (RP) voor Good Distribution Practices (GDP) en farmacovigilantie in kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s). Laïs heeft een diepgaande expertise ontwikkeld binnen kwaliteitssystemen, aseptische productieprocessen, en geneesmiddelenbewaking voor farmaceutische producten en medische hulpmiddelen. Haar ervaring maakt haar tot een bekwame professional in het voorbereiden en begeleiden van kwaliteitsaudits.

  Laïs heeft geassisteerd bij de ontwikkeling van een kwaliteitsmanagementsysteem en heeft ervaring in het behandelen van klachten, zowel kwaliteitsgerelateerde zorgen als veiligheidsklachten. Binnen Farma Consulting & Partners is Laïs verantwoordelijk voor de ondersteuning van onze klanten binnen QA.

  Esther Monteyne

  Industrie Apotheker met erkenning als Qualified Person (QP)

  Esther is een professional met een achtergrond in zowel commerciële als klinische aseptische productie binnen de farmaceutische en biotech industrie. Ze heeft reeds verschillende QA rollen vervuld in grote multinational en kleinere start-up bedrijven. Naast het optimaliseren van processen en het uitvoeren van QA taken binnen kwaliteitsmanagement systemen, is ze vaardig in de vrijgave van diverse farmaceutische producten, waaronder small molecules, biologicals en vaccins. Esther heeft ervaring in het samenwerken met cross-functionele teams en het stimuleren van succesvolle partnerschappen om projectdoelen te bereiken. Ze is leergierig en houdt ervan in een dynamische omgeving haar spectrum en kennis te verbreden.

  Binnen Farma Consulting & Partners, is Esther verantwoordelijk voor de ondersteuning van onze klanten binnen kwaliteitsmanagement, QA en QP services.

  Jan – Douwe Wieërs

  Master in de Bio-Ingenieurswetenschappen

  Jan-Douwe heeft aangetoonde expertise binnen project management, systeem validatie en proces optimalisatie. Deze ervaring werd opgedaan in kleine KMO’s, maar ook bij grote namen binnen FMCG en Farma.

  Bij Farma Consulting & Partners biedt Jan-Douwe klanten ondersteuning aan binnen project management.

  Britt Vranken

  Master in de geneesmiddelen ontwikkeling

  Britt heeft een Master in de Geneesmiddelenontwikkeling behaald aan de KU Leuven. Na haar studies heeft ze haar eerste werkervaring opgedaan als Scientific Writer bij een groot farmaceutisch bedrijf. Vervolgens heeft Britt haar kennis verder uitgebreid binnen het domein van validatie en kwalificatie, waarbij ze eveneens kennis heeft opgebouwd binnen Project Management.

  Binnen Farma Consulting & Partners is Britt verantwoordelijk voor het ondersteunen van onze klanten binnen QA.

  Lieze Schruers

  Master in de Biomedische Wetenschappen 

  Na haar studies heeft Lieze kennis opgebouwd in QC en QA in een technische omgeving. Bij het streven naar kwaliteit, heeft ze leren omgaan met stressvolle situaties en het optimaliseren van processen. Deze kennis draagt ze over naar de farmaceutische industrie voor het behoud van de kwaliteitssystemen. 

  Binnen Farma Consulting & Partners is Lieze verantwoordelijk voor ondersteuning in QA, kwaliteitsmanagement en behandelen van klachten. 

  Nishtha Tiwari

  Master in de Bio-Ingenieurswetenschappen

  Nishtha heeft een master in de bio-ingenieursweteschappen met major in biochemische biotechnologie. Ze heeft reeds ervaring opgebouwd binnen internationale en multiculturele bedrijven en heeft een diepgaande kennis ontwikkeld over projectmanagement, risico management, QMS, audits, validatie van processen en regulatory compliance. Haar ervaring maakt haar tot een bekwame professional in het beheren, leiden en verbeteren van kwaliteitsprocessen en projecten daarrond in de Life Sciences & Healthcare sector. Nishtha heeft ook brede kennis van GxP, MDR, ATMP, ISO 9001:2015, FDA en EMEA guidelines en regulations. Ze heeft ook certificaties gehaald voor oa ITIL, Prince2 en Lean Six Sigma.

  Binnen Farma Consulting & Partners, is Nishtha verantwoordelijk voor de ondersteuning van projecten rond kwaliteitsmanagement, QA en QC.

  Sien Daniels

  HR & Office Manager

  Met haar achtergrond in arbeidspsychologie vervult Sien met enthousiasme de rol van HR en Office Manager. Met haar expertise in het begrijpen en aanpakken van interpersoonlijke dynamieken binnen organisaties creëert Sien een ondersteunende werkomgeving waarin onze consultants kunnen floreren.