Olivier Vanoppen

Industrie Apotheker met erkenning als Qualified Person (QP)

Managing Partner – Founder

Olivier heeft een ruime ervaring als Qualified Person en QA manager binnen verschillende farmaceutische bedrijven. Met twintig jaar ervaring in de operationele omgeving, is Olivier specialist betreffende het opzetten en uitwerken van nieuwe processen voor zowel klinische als commeriële geneesmiddelen.

Kenmerkend is zijn pragmatische aanpak op maat van de organisatie en rekening houdend met de noden en mogelijkheden van de organisatie.

Binnen Farma Consulting & Partners is Olivier verantwoordelijke voor het uitzetten van de strategie, aanwerven van nieuw talent, en het uitwerken van de processen rond market release.

Inge Keunen

Master in de Biomedische Wetenschappen met financiële expertise

Managing Partner Founder

Na haar studies kwam Inge terecht in de financiële wereld waar ze zich verder specialiseerde in het geven van financieel en fiscaal advies. Nadien heeft Inge zich toegelegd op een postgraduaat Bedrijfskunde aan de KU Leuven. Verder heeft Inge aan de Antwerp Management School een Master Class HRM gedaan om zich verder te specialiseren.

Binnen Farma Consulting & Partners neemt Inge de kerntaak van Managing Partner op waarbij ze omwille van haar achtergrond het financieel & HR beheer voor haar rekening neemt. Verder is Inge mede verantwoordelijk voor het uitzetten van de strategie en algemeen beleid binnen Farma Consulting & Partners.

Deel uitmaken van ons team?

Jouw naam en foto tussen onze andere professionals?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.

  Thomas Eerdekens

  Industrie Apotheker met erkenning als Qualified Person (QP)

  Partner

  Thomas heeft ervaring binnen verschillende productieprocessen, omgevingen en bedrijfsstructuren. Kenmerkend is zijn hands-on mentaliteit, in combinatie met zijn vermogen om structuur te brengen in complexe situaties. Hij is gespecialiseerd in het opzetten & verbeteren van kwaliteitsprocessen binnen verschillende regelgevende kaders (o.a. klinische geneesmiddelen, commerciële geneesmiddelen, API, ISO 13485:2016 en ISO9001:2015). Daarnaast heeft hij ook een ruime ervaring opgebouwd in algemene QA functies, waardoor hij ook de rol van QP kan opnemen.

  Binnen Farma Consulting & Partners, is Thomas verantwoordelijk voor de ondersteuning van onze klanten binnen kwaliteitsmanagement, QA en QP services. Hij treedt op als SME bij implementaties van QMS systemen en optimalisaties van bestaande processen.

  Jan Buyle

  Industrie Apotheker met erkenning als Qualified Person (QP)

  Jan heeft een brede technische achtergrond opgebouwd als Operational Excellence Deployment Lead binnen zowel de commerciële aseptische productie, als de kwaliteitscontrole van vaccins, parentale en oftalmologische producten. Hij heeft een uitgebreide ervaring met het uitvoeren van complexe Six Sigma en LEAN projecten en met het uitrollen van Operational Excellence culturen.

  Binnen Farma Consulting & Partners, is Jan verantwoordelijk voor de ondersteuning van onze klanten binnen het projectwerk. Hij treedt op als SME rond LEAN en Six Sigma projecten en statistiek.

  Jonas van Dingenen

  Master in de geneesmiddelen ontwikkeling met een PhD

  Jonas heeft een uitgebreide expertise opgebouwd als release engineer binnen commerciële aseptische productie (o.a. parenterals, oftalmologische producten en vaccins). Daarnaast heeft hij ook ervaring met klachtenbehandeling, project opvolging en productvrijgave.

  Binnen Farma Consulting & Partners, is hij verantwoordelijk voor de ondersteuning van onze klanten met zijn QA expertise. Hij treedt hierbij op als SME binnen aseptische productie.

  Lars Pinxten

  Master in de Biochemie

  Lars heeft een ruime ervaring binnen QA, validatie activiteiten en kwaliteitssystemen. Hij heeft veel ervaring opgedaan bij zowel kleine KMO als grote farma en medical devices bedrijven.

  Binnen Farma Consulting & Partners is Lars verder verantwoordelijk voor het inhoudelijk ondersteunen van projecten binnen het ruime QA domein. Aangezien zijn sterke achtergrond in QA en QC activiteiten kan Lars ondersteuning bieden aan klanten binnen projectmanagement.

  Tom Van Gompel

  Master in de Chemie

  Tom heeft ervaring in een diversiteit aan validatie activiteiten, in het bijzonder equipment validatie, proces validatie en computerized system validatie binnen de farmaceutische industrie. Hij is gespecialiseerd in het uitwerken van validatie approaches conform de laatste guidelines en van toepassing zijnde regelgeving.

  Hiernaast heeft Tom ook een sterke achtergrond in QA en QC activiteiten, en kan u dus ook inhoudelijk ondersteunen in het uitwerken/optimaliseren/digitaliseren van uw kwaliteit-processen.

  Binnen Farma Consulting & Partners is Tom verantwoordelijk voor de ondersteuning van onze klanten bij validatie projecten van diverse type, schaal en complexiteit.

  Clara Huyghe

  Industrie Apotheker met erkenning als Qualified Person (QP)

  Clara heeft ervaring binnen de farmaceutische sector ondersteuning binnen de takken van validatie, QA en als QP. Door te werken voor verschillende CMO’s – elk met een breder waaier aan klanten en processen – heeft ze een uitgebreide kennis opgebouwd in kwaliteitssystemen, processen en regelgevingen met betrekking tot geneesmiddelen, medical devices, cosmetica en voedingsmiddelen. Dankzij deze ervaring is Clara ook een expert in het voorbereiden, begeleiden en opvolgen van kwaliteitsaudits. Hiernaast heeft ze een gezonde interesse in de validatie en opstart van nutsvoorzieningen zoals gezuiverd water, luchtzuivering en perslucht.

  Binnen Farma Consulting & Partners, is Clara verantwoordelijk voor de ondersteuning van onze klanten binnen kwaliteitsmanagement, QA en QP services. Ze treedt op als SME bij implementaties van QMS systemen en optimalisaties van bestaande processen.

  Lien Secretin

  Industrie Apotheker

  Lien heeft een master in de geneesmiddelenontwikkeling en is momenteel bezig met het finaliseren van haar erkenning als QP.

  Ze heeft reeds ervaring opgebouwd binnen de QA afdeling van een analytisch (contract) labo, gespecialiseerd in methodeontwikkeling en -validatie. Daarnaast heeft ze ervaring met distributie en vrijgave van clinical supplies (IMP), additional labeling activiteiten en use date extensions.

  Binnen Farma Consulting & Partners, is Lien verantwoordelijk voor de ondersteuning van onze klanten met haar QA expertise.

  Dorien Vanvoorden

  Master in de Biomedische wetenschappen

  Dorien heeft reeds ervaring opgedaan als QA assistent en is hierna doorgegroeid naar hoofd van QC en interim QA manager. Tijdens deze functies heeft Dorien relevante ervaring opgedaan over het behoud van een kwaliteitssysteem.

  Binnen Farma Consulting & Partners, is Dorien verantwoordelijk voor de ondersteuning van onze klanten binnen QA en QC domeinen en kan Dorien ondersteuning bieden voor uw kwaliteitsprocessen.

  Sofie Pellens

  Master in de Biomedische Wetenschappen

  Sofie heeft haar master Biomedische Wetenschappen op zak en is binnen Farma Consulting & Partners verantwoordelijk voor de ondersteuning van onze klanten met haar opgebouwde expertise.

  Sofie is op de hoogte van de ISO 13485:2016 richtlijn en begeleidt onze klanten bij de opzet van een efficiënt kwaliteitssysteem dat voldoet aan alle nodige eisen. Daarnaast heeft ze ook de nodige ervaring bij het uitwerken van processen, documenteren & coördineren van de implementatie van elektronische batch records.

  Sam Beckers

  Industrie Apotheker

  Sam heeft een master in de Geneesmiddelenontwikkeling en combineert momenteel zijn opdrachten als consultant met de master-na-master Industriële Farmacie. Hij heeft reeds ervaring opgebouwd binnen de QA-afdeling van een CMO en is momenteel actief als Quality Management Specialist en deputy RP.

  Binnen Farma Consulting & Partners, is Sam verantwoordelijk voor de brede ondersteuning van onze klanten binnen QA.

  Abdul-Ghaffãr Guiry

  Bachelor in de Biotechnologie

  Abbie heeft na zijn studies ervaring opgebouwd binnen Quality Control, opvolging en optimalisatie van productieprocessen en ontwikkeling van innovatieve eindproducten vanuit bijproducten binnen de voedingsindustrie.

  Binnen Farma Consulting & Partners is Abdul aan de slag met projecten binnen het QA domein en treedt hij op als QA officer voor Farma als Medical device bedrijven.

  Pieter Stas

  Master in de Industriële Wetenschappen ICT – Electronics

  Pieter heeft een academische achtergrond in IT maar, heeft doorheen de jaren verschillende QA en CSV posities bekleed via consultancy, fixed price projecten en als interne medewerker. Hoewel hij zijn eerste QA ervaring opdeed tijdens een project voor de Europese Commissie – Taxen en Douane, ging zijn interesse al snel uit naar Life Sciences en zo werkt hij sinds 2011 binnen grote Farma spelers als CSV consultant, en als Quality Officer/ Quality Manager bij een CRO, IVD Authorized Representative en een IT Medtech KMO.

  Zo vergaarde Pieter kennis en certificaties over oa ITIL, CISA, Gamp 5, GxP, GCP en ISO 9001:2015, ISO 13485:2016/MDR, ISO 14971:2019 en GDPR en helpt met die bagage graag klanten bij Farma Consulting & Partners.

  Binnen Farma Consulting & Partners ondersteunt Pieter graag klanten met Computerized System Validation, Audits & Assessments en implementatie projecten van QMS en IT systemen.

  Joran Smout

  Industrie Apotheker met erkenning als Qualified Person (QP)

  Joran is industrie apotheker van opleiding en heeft reeds ervaring opgebouwd als QA Manager en QP bij een CMO, gespecialiseerd in oral solids. Verder heeft hij ervaring met proces- en reinigingsvalidatie.

  Binnen Farma Consulting & Partners is Joran verantwoordelijk voor de ondersteuning van onze klanten bij QA en release projecten.